Vedska astrologija djotiš nam služi kot neke vrste zemljevid življenja in vremenska napoved hkrati. Osvetli nam smer, v katero smo obrnjeni in pokaže, kakšne so možne poti do cilja. Razkrije nam okoliščine v prihodnosti, da bi lahko čim bolj izrabili priložnosti, ki jih ponujajo in se pravočasno ognili težavam. Poudarja posameznikovo individualnost in neponovljivost, hkrati pa se zaveda njegove vpetosti v kozmične ritme. Zaradi te prepletenosti se določenim ljudem v istem letu življenje odvija v podobnih okoliščinah, odločitev vsakega posameznika pa je, kako se bo nanje odzval. Preberite si , katera področja življenja bodo vam najbolj zaznamovala leto 2015.  Pozor! Vedska astrologija djotiš v svojih izračunih upošteva nagnjenost zemeljske osi, zato se položaj sonca v posameznem astrološkem znamenju datumsko  natančno ujema z njegovo dejansko astronomsko lego.  To pomeni, da bo sonce v vaši vedski rojstni karti pogosto v drugačnem znamenju, kot ste ga vajeni iz zahodne astrologije. Predno boste prebrali svojo napoved za leto 2015, najprej preverite, v katerem znamenju je bilo sonce na dan vašega rojstva. Če ste se na primer rodili 26. marca, ste rojeni s soncem v Ribah in ne v Ovnu.  


Sonce v Ovnu (rojeni med 14. aprilom in 14. majem)

Večja povezanost in boljše razumevanje v družini bosta zelo pozitivno vplivala na vas. Želeli si boste prostornejšega doma, zato boste razmišljali o prenovi, gradnji ali nakupu. Za investicijo se odločite, če se vam zanjo ne bo potrebno občutno zadolžiti. Možni so drugi nenačrtovani izdatki, zato si pustite nekaj denarja na strani, da vam skrb zaradi finančnih obveznosti ne bi pokvarila veselja z domom. Čeprav bi z dodatnimi deli lahko precej zaslužili, pazite, da se ne preobremenite in ne ogrozite svojega zdravja. Letošnje leto vam ponuja odlično priložnost za izboljšanje  prehranjevalnih navad, povečanje telesnih aktivnosti in izgubo odvečne teže. V drugi polovici leta boste več pozornosti namenjali otrokom ali pridobivanju novih znanj.


Sonce v Biku (rojeni med 15. majem in 16. junijem)

Odnosi z drugimi bodo precej vplivali na vaše doživljanje sebe. Zaradi novih, drugačnih pogledov na življenje bodo izzvenela stara prijateljstva, življenje pa vas bo povezalo z ljudmi, ki se bodo ujemali z vašimi novimi vrednotami. Otrokom boste želeli dati več spodbude in usmeritev, a ne pozabite, da ne morete živeti namesto njih. Partner bi lahko šel skozi težave, ob katerih se bo močno povečal vaš občutek odgovornosti za vajin odnos. Podpora, ki mu jo boste v tem času ponudili, bo zdrava in trdna osnova za kakovostno partnerstvo v bodoče. Veliko vam bo pomenilo, da boste suvereni na svojem področju, zato vas bo vleklo v dopolnilna izobraževanja, lahko tudi izven vašega kraja.


Sonce v Dvojčku (rojeni med 17. junijem in 16. julijem)

Odlične priložnosti za dober zaslužek bodo zelo pozitivno vplivale na vas. To še zlasti velja za prvo polovico leta. Večji zaslužek bi lahko bil povezan s precej povečano obremenjenostjo in odgovornostjo. Stalen pritisk tekmecev in manjša podpora sodelavcev od pričakovane bi lahko vodila v občutek brezizhodnosti, ki bi lahko načel vašo vitalnost, zato je nujno, da poskrbite za dovolj počitka in skrbite za svoje zdravje. Močno nezadovoljstvo bi lahko čutili tudi zaradi nestrinjanja z vrednotami, ki jih zagovarja vaš delodajalec. Naj bo vaš odziv pretehtan, saj bi  impulzivno ravnanje lahko ustvarilo izgubo, ki bi pustila posledice tudi na drugih področjih življenja.


Sonce v Raku (rojeni med 17. julijem in 16. avgustom)

Čutili boste močan entuziazm in željo po novih začetkih in projektih. Bolj kot prej vam bo pomemben vaš videz, zato se boste zanj pripravljeni potruditi.  V odnosu do otrok bi lahko doživljali povečan občutek odgovornosti oziroma minevanja. Obveznosti zaradi otrok bi vas  lahko zelo utrudile in ustvarjale občutek žrtve. Morda boste spoznali, da so vaši otroci odrasli in vas ne potrebujejo več tako kot prej. Treba bo postaviti nove prioritete in zapolniti praznino. Vleklo vas bo med drugačne ljudi, iskali pa boste tudi nove informacije in nova spoznanja, kar bo podlaga za nek nov projekt. V drugi polovici leta bi se lahko precej izboljšal vaš finančni  položaj, kar bo povečalo potrebo po potovanjih in poglobljenem pogledu na življenje.   


Sonce v Levu (rojeni med 17. avgustom in 16. septembrom)

Občutek uspešno zaključenega projekta ali neke življenjske vloge bo zelo blagodejno vplival na vas in vam pomagal premagati strah zaradi izgubljenih priložnosti, minevanja ali staranja. Privoščite si zasluženi počitek. Veliko pozornosti boste namenjali družinskim zadevam. Družino bi lahko povezala potreba po večji skrbi za ostarele starše ali druge družinske člane. Nekaj več stresa bi lahko bilo zaradi mame. V domu bodo potrebna obnovitvena dela, možna je selitev. Starejši avto bo na vrsti za zamenjavo. Na denarnem področju bi lahko bila precejšnja nihanja, povezana z družinsko situacijo ali nepremičninami, lahko tudi s kariero. Finančnim špekulacijam se letos raje ognite. V stiski se ne tolažite s hrano ali nakupovanjem, raje si poiščite nasvet nekoga, ki mu zaupate.


Sonce v Devici (rojeni med 17. septembrom in 17. oktobrom)

Vaše življenje bi lahko krenilo v povsem novo smer. Ob sebi boste želeli imeti ljudi, ki vas bodo razumeli in vas podpirali pri vaših ambicijah. To je čas novih prijateljstev in interesnih povezovanj. Možni so večji prihodki od prodaje nepremičnin, poslovnih deležev ali finančnih naložb. Z na novo pridobljeno vztrajnostjo in disciplino vam bo dosti lažje zaključiti nedokončano šolanje ali opraviti dopolnilno izobraževanje za večjo usposobljenost na delovnem mestu. Zaradi vidnejše vloge v družbi ne pozabite na svoje bližnje. Na površje bi lahko prišle stare, nerazrešene zadeve s partnerjem, ki bodo zahtevale veliko vaše pozornosti. Nekaj več stresa bi lahko bilo tudi v odnosu z brati in sestrami.


Sonce v Tehtnici (rojeni med 18. oktobrom in 16. novembrom)

Letošnje leto vam prinaša priložnost za uspeh, priznanje in napredovanje pri delu, kar bo zelo pozitivno vplivalo na vašo samopodobo. Prihodki bi se lahko povečali, kljub temu pa bodite zmerni pri porabi. Nekaj denarja dajte na stran, da se boste lahko dobro počutili tudi, če bodo izplačila zamujala. Opustite stara omejujoča prepričanja glede denarja in imetja, ki se ne ujemajo več z vašimi željami. Ne dopustite, da bi se s poslovnim uspehom povečale skrbi zaradi tekmecev, ki bi želeli vaše  delovno mesto ali vaš tržni delež. To bi vam lahko jemalo spanec in ogrozilo vašo življenjsko moč. Privoščite si dovolj razvedrila, zdravo hrano in predvsem zaupajte vase.


Sonce v Škorpijonu (rojeni med 17. novembrom in 15. decembrom)

Pojavila se bo močna želja, da osmislite svoje življenje. Prišli boste do ljudi, ki vam bodo pomagali razjasniti temeljna življenjska vprašanja. Odkrili boste, kaj vas resnično osrečuje. Na pot iskanja bi vas lahko usmerile povečane odgovornosti zase in za druge, ki bi vaše življenje  spreminjale v stalno bitko s časom in preobremenjenostjo. Spremenite prioritete in si organizirajte dan tako, da boste imeli čas tudi za svoje potrebe. Pazite na zdravo hrano in dovolj tekočine, da vas skrbi ne bi izsušile. Do večjih sprememb bi lahko prišlo v odnosu z otroci. Ne ukvarjajte se z razčiščevanjem preteklosti, raje razmišljajte, kaj si želite v bodoče. Poiščite si znance in prijatelje, ki po vaših merilih lepo živijo in privzemite njihove dobre navade ter optimističen pogled na življenje.     


Sonce v Strelcu (rojeni med 16. decembrom in 14. januarjem)

V letošnjem letu bi se vam finančna situacija lahko občutno izboljšala na račun imetja, ki bi vam ga zapustili ali namenili drugi oziroma bi vam pripadal iz nekega odnosa, ki se je končal.  To bo za vas čas zaključevanja. Naučili se boste razlikovati, kdaj konec pomeni poraz oziroma osebni neuspeh in kdaj osvoboditev. Imeli boste priložnost, da z novim razumevanjem življenja premagate strah pred neuspehom in minevanjem ter si prvič poveste, kaj bi vas res veselilo. Možna bi bila sprememba pri delu zaradi reorganizacije in inovativnejših pristopov. Ne dopustite, da bi to zamajalo vaš občutek varnosti. V drugi polovici leta vas bo vleklo na daljše potovanje.


Sonce v Kozorogu (rojeni med 15. januarjem in 12. februarjem)

Prva polovica leta bo zelo naklonjena ljubezni in partnerstvu. Čutili boste razumevanje in podporo. Za partnerja bi to lahko bil čas novih idej in priložnosti. Bolj kritični boste do ljudi, ki jih imate za prijatelje. Spoznali boste, kdo vas res podpira, v dobrem in slabem, ter prekinili odnose s tistimi, ki vam jemljejo čas in energijo. Pazite pa, da se zaradi prevelike kritičnosti ne  boste osamili. Poskrbite za svoje neuresničene ambicije, ker boste letos imeli nov, realnejši pristop, ki ste se ga naučili na preteklih izkušnjah. Privlačila vas bodo širša, bolj življenjska in duhovna znanja. Nekaj napetosti in skrbi bi lahko bilo v odnosu z očetom ter brati in sestrami.


Sonce v Vodnarju (rojeni med 13. februarjem in 14. marcem)

Vaše delo bo postalo bolj cenjeno in bolje nagrajeno. Odnosi s sodelavci se bodo izboljšali, prav tako tudi delovne razmere. V službi vas čakajo nove priložnosti. Občutek uspeha vas bo spodbudil, da boste sprejeli odgovornejše in zahtevnejše  delo, pazite pa, da boste ohranili zdravo razmerje med kariero in prostim časom. Ni treba, da sami naredite vse, ker mislite, da drugi ne naredijo tako dobro kot vi.  Letos imate lepo priložnost za novo službo.  Za menjavo se odločite premišljeno in ne zaradi starih zamer, ki bi lahko znova prišle na površje. Možna so precejšnja nihanja finančnega stanja, zato si najprej poiščite novo službo, potem šele odpovejte staro.   Spremenil se bo vaš odnos do hrane.


Sonce v Ribah (rojeni med 15. marcem in 13. aprilom)

Znanje bo za vas dobilo večjo veljavo, zato boste razmišljali o učenju novih stvari ali višji stopnji izobrazbe. S prijatelji boste prišli do idej, kako najbolje izrabiti svoje potenciale. Vaši nasveti bodo cenjeni. Za otroke bo čas večjih priložnosti, vaš odnos z njimi pa bo postal bolj prijateljski.  Nekaj več napetosti bi lahko bilo v odnosih z očetom, učitelji ali vzorniki. Pod vprašajem bi lahko bila vaša osebna prepričanja in verovanja, ki jih boste želeli na novo ovrednotiti. Vaše staro življenje bi vam lahko postalo zelo tuje. V partnerstvu bi lahko bili izziv večja partnerjeva pričakovanja, spremenjeno obnašanje ali odsotnost. Osredotočite se na razloge, zaradi katerih bi z njim želeli ostati in ne na tisto, kar vas pri njem moti.