DJOTIŠ ANALIZA ZA NATALIJO VERBOTEN

Natalija Verboten je sredi morda najlepšega obdobja doslej v svojem življenju.

Začelo se je spomladi 2009, izteklo pa se bo z letom 2019. V jeziku Djotiša bi rekli, da živi aktivno Lunino periodo v Levu v deveti hiši sreče. Luna simbolizira materinsko ljubezen. Njena perioda je čas, ko se v nas prebudi močna želja po domu in družini; pripadnosti, nežnosti in sprejetosti; toplini in varnosti. Če nastopi v času, ko lahko postanemo starši, kot pri Nataliji, sta rojstvo otroka  in materinstvo v tej periodi zelo izpolnjujoči in osrečujoči izkušnji. Od Natalije kariera najbrž zahteva veliko psihičnih in fizičnih naporov, vendar ji bo v času Lunine periode ljubezen do otrok dala dodatno energijo, da bo lahko uživala v svojem materinstvu.

Natalija bo marca prihodnje leto drugič postala mamica, nosečnost pa, čeprav zelo zaželena, tokrat ni bila načrtovana. Pogled v karto nam pomaga razumeti, kakšna bi lahko bila njena  situacija v zvezi s to nosečnostjo.  Poleg družini bi se v zadnjih dveh letih lahko veliko posvečala razmišljanju o tem, kaj si še želi početi, saj je oseba, ki potrebuje spremembe v življenju. Njena ambicija bi lahko bila večji poslovni projekt, v katerem bi sodelovala z drugimi pevci, igralci, umetniki... Nosečnost bi vse to lahko postavila pod vprašaj, kar bi Natalija sprva lahko doživela kot razočaranje nad ljudmi, ki jih je imela za prijatelje.  Ker se ne preda zlahka, bi morda hotela ostati zraven, ne glede na nosečnost, vendar bi jo to lahko fizično zelo izčrpavalo. Če se bo zaradi nosečnosti projektu odpovedala, pa bi bilo v naslednjih mesecih zanjo zelo pomembno, da tega ne jemlje kot osebni poraz, ker bi ji to skalilo nosečniško srečo. Za vsako ceno se mora izogniti mislim, da je nosečnost na nek način od nje zahtevala  žrtev. Poslovne priložnosti bodo še prišle, čeprav morda z drugimi ljudmi, nosečnost pa je neponovljiva.

Na podlagi Djotiša bi Nataliji svetovala, naj se razbremeni in za nekaj časa ne razmišlja o karieri; naj si vzame čas zase, za dom in družino; naj si dovoli mirno nosečnost in porodniško; morda si bo čez dobre tri leta, še vedno v aktivni Lunini periodi, zaželela še tretjega otroka. Družina je v tem obdobju zagotovo velik smisel njenega življenja in modro je izkoristiti, kar življenje ponuja. Čas, ki bi ga srečna preživela s svojo družino, bi lahko bil kasneje odličen navdih za nove projekte v nadaljevanju njene uspešne kariere.  

Mateja Kunc, univ.dipl.ekon, učiteljica djotiša in svetovalka ter motivacijska terapevtka
Ljubljana, oktober 2014