DJOTIŠ ANALIZA ZAKONA GEORGA CLOONEYA


Zveza med Georgom Clooneyem in Amal bi svetu lahko dala veliko dobrega.

Tako njegova kot njena karta razkrivata močno željo, da svoj vpliv zastavita za pravičnejšo  ureditev sveta. To bi ju lahko povezalo v skupni cilj, ki bi njunemu zakonu dajal trdnost in smisel. George Clooney, v Djotišu Vodnar z južnim mesečevim vozlom v prvi hiši,  je človek z visokimi ideali, zvest svojim principom, s sposobnostjo popolne osredotočenosti na svoj cilj ter z veliko mero odmaknjenosti in zadržanosti; v njem je dosti več globine, kot bi jo pričakovali glede na njegovo publiciteto.

Zanimivo je, da je bila v času njegovega rojstva Luna v istem ozvezdju kot Luna nekdanjega ameriškega predsednika Abrahama Lincolna, s katerim je tudi sorodstveno povezan preko babice pet generacij nazaj. 

Za Georga Clooneya je bilo leto 2014 zelo prelomno. Navzven se je to pokazalo s poroko po dvaindvajsetih letih samskega življenja. Djotiš pa odkriva še več: letos jeseni se mu je izteklo šestnajstletno obdobje, ki je bilo zaznamovano s simboliko Jupitra v njegovi karti, in se začelo obdobje, ki bo naslednjih devetnajst let v znamenju simbolnih pomenov Saturna.

Za Georga Clooneya sta bili zadnji dve leti in pol intenzivno iskanje nečesa, kar bi dalo novo vsebino njegovemu življenju. Čeprav vedno na očeh javnosti in v družbi lepih žensk, je zelo verjetno, da se je v resnici počutil precej osamljenega. V njegovi karti so številni pokazatelji, ki kažejo na to. Kar trije planeti v dvanajsti hiši humanitarnosti jasno kažejo, kaj mu je v življenju resnično pomembno. Glamur in slava ga že vsaj od leta 2000 ne osrečujeta več; res živega in koristnega se počuti ob človekoljubnih projektih. Jupiter, vladar druge in enajste hiše v dvanajsti hiši, nam razkriva, da je iskal družbo premožnih in vplivnih ljudi, s katerimi bi skupaj naredili nekaj velikega na  tem področju. Amal, ki je tudi sama velika aktivistka in borka za človekove pravice,  je bila odgovor na njegovo iskanje. Pri komaj 36. letih ima za seboj spoštovanja vredno kariero vrhunske odvetnice in borke za človekove pravice.

George v njej vidi sorodno dušo.  V njegovih očeh združuje vse: lepoto, bistrost, karizmatičnost, srčnost in pogum. K njej ga ne vleče samo strast, ampak tudi globoko spoštovanje in želja, da bi jo zaščitil. Toda njuna skupna zgodba se je začela v obdobju, ko bi lahko bil George Clooney zaradi intenzivnosti svojih čustev zaslepljen in svoje Amal ne bi videl takšne, kot je v resnici.  V njej nedvomno vidi izobraženo, močno in uspešno lepo mlado žensko, popolnoma predano svojemu poslanstvu; vprašanje pa je, če je v zelo kratkem času njunega poznanstva prepoznal tudi njeno šibko in ranljivo stran.

Pri njej karta razkriva izjemno delavnost, vztrajnost, zvestobo in nepopustljivost, a hkrati tudi veliko potrebo po nadzoru in težnjo k ljubosumju ter dosti nižjo samopodobo, kot jo kaže navzven. Svojih čustvenih prizadetosti ne pozablja, ampak jih dolgo nosi v sebi. Kljub doseženim uspehom bi si znala naložiti preveč dela in odgovornosti. Če zaradi preobremenjenosti ne bi mogla vsega storiti tako dobro, kot to sama pričakuje od sebe, bi se počutila zelo nemočno, na kar bi reagirala z jezo.

To zanjo še posebej velja od leta 2012 dalje, ko se je začelo njeno Sade sati obdobje, v katerem bo do leta 2019. Za to obdobje je značilen stalen občutek pomanjkanja časa in prevelikih odgovornosti. Če takrat ne znamo zmanjšati tempa življenja, se nezadovoljstvo  spremeni v kroničen stres, ki pogosto vodi v bolezen, finančne probleme ali večja nesoglasja v odnosih. Amal se zagotovo že sooča z naravo tega obdobja. Čeprav je ljubezen, ki jo čuti do moža, globoka in iskrena, je bila zanjo medijsko odmevna poroka in priprave nanjo nedvomno tudi svojevrsten stres. Sedaj bi ravnala modro, če bi se najprej, ne glede na delovne obveznosti, dobro spočila. Na začetku svojega zakona bo energijo potrebovala tudi zato, da bo obvladovala nagnjenje k ljubosumju, zaradi moževega  zvezdniškega statusa in njegovega slovesa ženskarja. Najlažje ji bo, če se bo počutila lepo in privlačno ter bo imela dovolj časa zanj.

Tu pa bi lahko bil naslednji problem v njuni zvezi. Amal bo zelo verjetno želela nadaljevati svojo uspešno kariero odvetnice in aktivistke. Biti »samo« gospa Clooney bi bilo zanjo premalo. Že pred poroko je bila prezaposlena, v zakonu pa bo morala dodatno usklajevati kariero in njun skupaj preživeti čas. Njena borba za človekove pravice v njem sproža adrenalin. Če bi kdaj postala »navadna« odvetnica, bi bilo možno, da bi se njegov interes zanjo zmanjšal.

Da bi njun zakon lahko preživel prvih nekaj let, ki bi lahko bile najtežje, bi si morala oba postaviti jasne prioritete. Ker ju povezuje njuna želja po humanitarnem delovanju, bi bilo modro, da temu posvečata skupaj preživeti čas, Amal pa se ne obremenjuje z obveznostmi v zvezi z njegovim zvezdniškim statusom.

Tu jima bo šla na roko sprememba, ki se letos dogaja pri njem. V bodoče lahko pričakujemo, da se bo George Clooney manj posvečal igralstvu in filmski industriji in bolj humanitarnim dejavnostim. Če bo sprejemal nove filmske projekte, je verjetno, da bodo bolj dokumentarne narave z družbeno angažirano vsebino. Na osebnem nivoju pa lahko pričakujemo večjo umirjenost in veselje do življenja, ki mu ga bo dal občutek, da končno živi tako, kot želi in počne tisto, kar ga resnično veseli. S takšnim pogledom na življenje bo lažje razumel svojo mlado ženo in ji bil v oporo.

Kljub temu pa njun zakon že kmalu čaka prvi večji preizkus, ko bo prišlo na vrsto vprašanje otrok. Njegova karta potrjuje njegovo izjavo, da se ne vidi z otroci. V njeni karti pa je prisoten strah in občutek žrtvovanja. Če se bosta za otroke odločila ali ne, je zelo pomembno, da nihče od njiju zaradi odločitve ne bo imel občutka, da se je žrtvoval za drugega. To bi bila slaba popotnica za njun odnos.
Naj za konec povzamem: njun zakon ima lepe možnosti, da bo trajal, če ga bosta znala graditi okoli humanitarnih projektov, ki so ju povezali in črtati vse, kar zanju v resnici ni pomembno.   

Mateja Kunc, univ.dipl.ekon, učiteljica djotiša in svetovalka ter motivacijska terapevtka
Ljubljana, oktober 2014