The School of the New Spirituality  je program, ki okoli sebe zbira ljudi širom sveta, ki želijo resnično razumeti in širiti osupljivo drugačna, močna in pozitivna sporočila iz serije knjig Pogovori z Bogom, avtorja Neala Donalda Walscha.

Nova duhovnost dopušča lasten pogled na Stvarnika, hkrati pa ne obsoja in ne izključuje drugačnih pogledov Nanj. 
Serija Pogovori z Bogom in šola nove duhovnosti se lotevajo večine vprašanj, ki si jih zastavljamo o življenju in ljubezni, o cilju in namenu, o  ljudeh in razmerjih, o dobrem in zlu, o krivdi in grehu, o odpuščanju in odrešitvi, o domnevno ozki stezi k Bogu in široki cesti v pekel... o vsem.  Neposredno razpravljajo o spolnosti, oblasti, denarju, otrocih, zakonu, ločitvi, življenskem delu, zdravju, onostranstvu, tistem, kar je bilo pred človekom... o vsem. Raziskujejo vojno in mir, znanje in neznanje, dajanje in jemanje, radost in žalost. Ogledujejo si konkretno in abstraktno, vidno in nevidno, resnico in laž.
Neale Donal Walsch
Neale Donald Walsch

Podirajo dogme in okostenela prepričanja o Bogu. Širijo novo, drugačno razumevanje jutrišnjega Boga. 1. Bog jutrišnjega dne ne zahteva, da bi kdorkoli moral verovati v Boga.
 2. Bog jutrišnjega dne nima spola, oblike, velikosti, barve ali katerekoli druge karakteristike individualnega živega bitja.
 3. Bog jutrišnjega dne govori vsakomur, ves čas.
 4. Bog jutrišnjega dne ni ločen od ničesar; je vseprisoten; je vse v vsem; ja alfa in omega; je začetek in konec; je vsota vsega kar je, je bilo ali kadarkoli bo.
 5. Bog jutrišnjega dne ni superiorno Bitje, temveč je veličasten proces, ki mu rečemo  življenje.
 6. Bog jutrišnjega dne se večno spreminja.
 7. Bog jutrišnjega dne ne potrebuje ničesar.
 8. Bog jutrišnjega dne ne zahteva, da bi mu služili, ampak je on tisti, ki služi vsemu v življenju.
 9. Bog jutrišnjega dne je brezmejno ljubeč, ne sodi, ne obsoja in ne kaznuje.

 Nova duhovnost razume:


 1. Da se Bog nikoli ni nehal neposredno sporazumevati z ljudmi. Bog se pogovarja z ljudmi in skozi njih od začetka časa. To počne tudi danes.
 2. Da je vsako človeško bitje tako posebno kot je posebno vsako drugo človeško bitje, ki je kdajkoli živelo, živi zdaj ali bo kadarkoli živelo.  Vsi smo sporočevalci. Vsak od nas. Življenju prinašamo sporočila o življenju. Vsak dan, vsako uro, vsako minuto.
 3. Da nobena pot k Bogu ni bolj direktna od druge poti. Nobena religija ni »prava religija«, nobeno ljudstvo ni »izbrano ljudstvo« in noben prerok ni »največji prerok«.
 4. Da Bog ne potrebuje ničesar. Bog ničesar ne potrebuje, da bi bil srečen. Bog sam je sreča.  Zato Bog ničesar ne zahteva od kogarkoli ali česarkoli.
 5. Da Bog ni superiorno Bitje, ki bi živelo nekje v Vesolju ali izven njega, ki bi imelo enake čustvene potrebe in bi lahko doživljalo enake čustvene stiske kot ljudje. To, kar je Bog, na noben način ne more biti prizadeto ali ranjeno in zato tudi nima potrebe, da bi iskalo zadoščenje ali nalagalo  kazni.
 6. Da je Vse Eno. Obstaja samo Eno in vse ostalo je del tega, kar je.
 7. Da ne obstajata Prav in Narobe. Obstaja samo tisto, kar deluje in tisto, kar ne deluje, glede na to, kar bi želeli postati, delati ali imeti.
 8. Da nismo naše telo. To kar smo, je neomejeno in brez konca.
 9. Da ne moremo umreti in da nikoli ne bomo obsojeni na večno prekletstvo.
Neale Donal Walsch: Pogovori z Bogom

 Kaj reči o sporočilih in knjigah, ki so prevedene v 38 jezikov in so se dotaknile toliko src? V njih čutim energijo, ki  sproža občutek brezmejne svobode in radosti vsakič, ko jih vzamem v roke. Tisti znani občutek, da si končno prišel domov. Ne vem, kaj bi pomenile vam, zato vas tudi ne nameravam prepričevati, da jih berite. Če so prave za vas, vam bodo tako ali tako slej ko prej prišle v roke. Naj vas takrat ne odvrne njihov neobičajni naslov. Besedo "Bog" lahko zamenjate z besedo "Življenje" , ki v duhu teh sporočil pomeni isto. Bog je Življenje.

Več o sporočilih iz Pogovorov z Bogom in »Nove duhovnosti« lahko najdete v knjigah Neala Donalda Walscha ali na spletnih straneh External link opens in new tab or windowwww.nealedonaldwalsch.com ali External link opens in new tab or windowwww.schoolofthenewspirituality.com
Doslej so v slovenščino prevedene naslednje knjige:

Trilogija pogovori z Bogom 1-3 v založbi Gnosis; Kaj hoče Bog, Druženje z Bogom in Domov k Bogu v založbi Gnostica ter Mala

duša in sonce v založbi Maat center.


Vas zanima metoda The Work, Katie Byron? Preberite tu


Neale Donal Walsch:Kaj hoče Bog