Prihodnosti ni mogoče napovedati. Lahko pa predvidimo, kakšna bi lahko bila.Trdno verjamem, da prihodnosti ni mogoče napovedati. Ne morem vam je napovedati jaz in mislim, da vam je ne more napovedati tudi nihče drug. Vaše prihodnosti ni možno napovedati zato, ker imate svobodno voljo, da sami, v vsakem trenutku, odločate o tem, kakšno bo vaše življenje v bodoče. 

Je pa možno prihodnost predvideti.

 

Predvidena prihodnost ni to, kar se vam bo v resnici zgodilo!

 

Med napovedovanjem prihodnosti in predvidevanjem prihodnosti je ogromna razlika.

Če nekaj napovedujemo, s tem trdimo, da se bo tisto, kar napovedujemo, zagotovo zgodilo. Če pa nekaj predvidevamo, pa pomeni, da se bo tisto, kar predvidevamo, zgodilo le pod pogojem, da bodo tudi v bodoče, v zvezi s tistim kar predvidevamo, obstajale enake ali podobne okoliščine kot doslej. Ko predvidevamo, torej govorimo o verjetnosti, ne pa o gotovosti.Predvidevanje uporabljamo ves čas.


Predvidevanje uporabljajo gospodarstveniki, ko načrtujejo gospodarsko rast: »Na podlagi podatkov o gospodarski rasti v zadnjih šestih mesecih napovedujemo, da bo gospodarska rast ob koncu leta 1,5%.«

Kaj so v resnici napovedali gospodarstveniki? Da bo gospodarska rast ob koncu leta 1,5%? Ne. Napovedali so, da bo gospodarska rast ob koncu leta 1,5% pod pogojem, da se bo do konca leta nadaljeval enak trend rasti, kot v prvih šestih mesecih.

 

Predvidevanje je zelo pomembno v statistiki: »Čeprav število prebivalcev Slovenije narašča, se delež mladih med njimi zmanjšuje: konec leta 2008 jih je bilo 19,4 %, leta 2060 pa naj bi po projekcijah predstavljali 14,4 % slovenskega prebivalstva.« Ali bo leta 2060 v Sloveniji delež mladih zagotovo le 14,4%? Ne. Do takrat lahko še veliko naredimo za višjo rodnost, mar ne?


Predvidevajo tudi matematiki, ko pravijo, da ekstrapolirajo.

 

Enako velja tudi za vašo prihodnost. Vaša prihodnost ni splet naključij, ampak je preslikava  vaše preteklosti in sedanjosti v bodočnost. To, kar bi se vam v prihodnje utegnilo zgoditi, je v največji meri odvisno od tega, kako ste do sedaj v življenju razmišljali, se izražali in delovali. Vaše misli, besede in dejanja so namreč orodja vaše svobodne volje. Z njimi kreirate svoje življenje. To počnete ves čas, tudi takrat, ko se tega ne zavedate. Kajti teh orodij ne morete izključiti; delujejo 24 ur na dan, 7 dni v tednu. So kot  reke. Ne morete jih zaustaviti, upiranje njihovemu toku je nesmiselno in zelo utrujajoče, veliko pa pridobite, če plujete s tokom in izkoristite njegovo osupljivo moč .


Tako kot vas reka ne more rešiti, če ste neplavalec in padete v njene globine, vam tudi življenje ne more prizanesti, če zaradi nepoznavanja univerzalnih zakonov ustvarjate situacije, ki si jih v resnici ne želite. V tem smislu življenje ni pravično. A tudi krivično ni. Pač pa je nepristransko in predvidljivo.


Vsaka vaša misel, beseda in dejanje ima določeno energijo. Več kot imate enakih misli, občutkov in dejanj, večja je njihova energija. Od nje je odvisno, kaj boste privabili v svoje življenje.

Vedska astrologija Djotiš vam razkriva, kakšno prihodnosti bi lahko ustvarile vaše dosedanje misli, besede in dejanja. Kaj se vam bo v resnici zgodilo, pa je odvisno od vas in od tega, kako boste  v bodoče  uporabljali svoja orodja svobodne volje.


Prijavite se na osebni Djotiš posvet. Kliknite tu.


Vas zanima šola Djotiša? Poglejte tu


Vas zanimajo temeljne Vedske in astrološke resnice?
Poglejte tu.


Ime vedske astrologije izgovarjamo "džjotiš", piše pa se v različnih jezikih različno: Jyotish, Djotiš, Djotish, Džotiš, Jotiš ali Đjotiš.